BE rijbewijs halen in Almere, 't Gooi, Amersfoort e.o.
036-7508769 / 0611728437

Opleidingen in het Beroepsgoederenvervoer.

Code 95  

Wil je beroepschauffeur worden dan moet je naast je rijbewijs C en eventueel E achter C ook je basis code 95 halen. Opleidingen voor deze code van vakbekwaamheid zijn V3C (casus), praktische toets (laden en lossen enz.) en een toets op besloten terrein (tussen palen en pylonen door rijden). Deze cursussen worden natuurlijk ook door MVOT verzorgt. 

Iedere beroepschauffeur moet zijn vakbekwaamheid (code 95) geldig houden door nascholingscursussen te volgen. Iedere 5 jaar moeten er 5 dagen van 7 uur cursus worden gevolgd, waarvan er 4 dagen theorie mogen zijn en 1 dag verplicht een praktijkcursus moet zijn. Deze cursussen moeten zijn gecertificeerd door het CCV, die er dan ook op toe ziet dat cursussen daadwerkelijk worden gevolgd en de docent zijn werk goed doet. MVOT heeft diverse gecertificeerde cursussen in eigen beheer zodat de volledige verplichte nascholing kan worden gevolgd.

Voor specifieke cursussen zoals ADR, EHBO, rijden met tankoplegger en kanteltraining werkt MVOT samen met gerenommeerde en gespecialiseerde opleiders zoals VCM Leusden en H&R opleidingen.

Lange Zware Voertuigen

De opleiding voor LZV chauffeur wordt door Martin Vos Verkeersopleidingen verzorgd op uw eigen voertuigen en vanaf uw eigen locatie. Voordeel hiervan is dat de chauffeur wordt opgeleid in het voertuig waar hij/zij ook werkelijk mee gaat rijden.

 

Zelf een transportbedrijf starten?

Voor de chauffeur die nog verder wil en een eigen transportbedrijf wil gaan starten worden in samenwerking met het Beroepsvervoercollege, opleidingen verzorgd voor het diploma Vakbekwaamheid Ondernemer beroepsgoederenvervoer. Deze cursussen worden gegeven in Leusden en Abbekerk, zowel als dagopleiding als zaterdagopleiding.